5 grunner til å sykle

Det er mange måter å komme i form på, men det er like mange måter å beholde formen på. Mange sverger til styrketrening i studio, og vel og bra er det. Men det er like viktig å komme seg ut i frisk luft. Det gir ikke bare en mulighet til å nyte vakker natur, men å komme i form på en enkel måte. Det vi snakker om er sykling –et transportmiddel, men også et leketøy. I den forstand at man kan få så mye glede ut av doningen man trår pedalene selv. Her kommer 5 gode grunner til å begynne å sykle.

[IMAGE=eRpo30cZNvOy.jpg]

Alle kan sykle

De fleste kan sykle. I barndommen kan man erindre at man fjernet støttehjulene for de første rundene uten hjelp. Sykkelen er relativt billig, men vil man ha avansert utstyr må man fortsatt ut med en del kroner.

Har man en gammel sykkel stående i garasjen, kan et par nye dekk være det som skal til for å komme i form. Det skal ikke mye til for å restaurere en sykkel, selv om byggmax ikke har delene, så har de verktøyet.

En rask måte å komme i form på

Og helse og fysisk form er noe de fleste higer etter. Sykling er relativt skånsomt mot kroppen, spesielt ledd og skjelett som mange sliter med. Mange kan føle sittesår etter den første lange sykkelturen, men vi lover, det går over etter hvert. Sykling handler om å nå lenger enn man trodde gikk an, og snart sitter man å tråkker 100 kilometer lange turer hver helg.

Mulig å bli nesten proff

Selv for de som anser seg som mosjonister er det morsomt å måle seg med proffene. I konkurranser måles man som regel på tid, og når du klarer å sykle 20 mil i et snitt på 30 km/t, så er du bare rett under de aller beste. Ofte måler man kraftutfoldelse i watt, og med sykling er det mange duppeditter som man kan bruke for å måle og analysere treningen. Men en god stisykkel kan man delta og komme bare noen minutter bak de beste.

Lærer mye om seg selv

Når man sykler, spesielt når man sykler langt, vil man finne ut mye om seg selv. Når er det det butter i mot, og hvordan opptrer du da? Hva skal til for å få deg til å fortsette når alt bare er smertefullt og vanskelig? Hvordan takler du dårlig vær, velt eller andre utfordringer? Når man sykler vil man finne sine egne grenser på veldig mange områder, ikke kun fysisk.

Sykling til så mangt

Selv om sykling er en utmerket måte å komme i form på, har den jo mange andre fordeler. Bare tenk deg om alle syklet til jobb og skole i stedet for å kjøre bil eller ta buss. Noen iherdige entusiaster holder ut og gjør at du slipper. Men snart er vi alle nødt til å se på andre måter å forflytte oss på. Sykkelen er kanskje nesten 200 år gammel, men mer moderne og urban enn man skulle tro i 2020.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *