Øk omsetningen i sykkelbutikken med behovsanalyse

Driver du din egen sykkelbutikk eller har du planer om å starte opp din egen bedrift? Salget av sykler her i landet er i stadig vekst. Flere og flere nordmenn velger sykkel fremfor bil til og fra jobb og skole. Det er ikke bare forebyggende for helsen , men sparer også miljøet rundt oss for giftige utslipp. Dessuten slipper du den evigvarende morgen og ettermiddagskøen. Hvis du allerede har din egen sykkelbutikk og leter etter løsninger på hvordan du kan forbedre innsikten i dine kunders behov og preferanser, bør du lese denne artikkelen. Ved å integrere behovsanalyse i din salgsstrategi, vil du kunne danne deg et mye klarere bilde av hvilke spesifikke behov kundekretsen din har. Noe som igjen kan ha stor innflytelse på omsetningen til sykkelbutikken.

Hva er behovsanalyse?

Ved å bruke behovsanalyse i bedriften din, vil du kunne identifisere din kundenytte og dermed på en enklere måte kunne hjelpe kundene dine med deres behov og eventuelle problemer. God kundeservice er som du vet uhyre for en vellykket bedrift. Derfor er det også så viktig å raskt kunne imøtekomme hver enkelt kundes preferanser. Enkelt sagt, du hjelper kunden til å ta de beste valgene.

Hvordan begynne å bruke behovsanalyse

Det er jo i sykkelbransjen du er og du ønsker kanskje mer tid til sykling og ikke bare jobb. For å få mer fritid bør du begynne med er å analysere kundens situasjon. Hva er kundens behov i dag og hva skal til for på enklest mulig måte imøtekomme disse behovene? Trinn to i prosessen er å aktivere tiltak som raskest mulig får kunden til det stedet den ønsker å være. Et kjent ordtak sier at finnes ingen dumme spørsmål, noe som kan være riktig. Men det finnes en rekke spørsmål som kan lede kunden i riktig eller feil retning. Ved å sette deg bedre inn i dette, vil du garantert oppleve flere fornøyde kunder. Over tid kan dette ha en svært stor innvirkning på både omsetning og i hvor stor grad kunden er fornøyd med det du tilbyr.

Bruk Lime behovsanalyse for bedre kundekommunikasjon

Lime tilbyr en rekke bransjeløsninger for kunde behovsanalyse for deg. Denne såkalte sirkulære behovsanalysen går ut på at alle momentene vil komme tilbake, over tid. Når du analyserer og identifiserer kundens behov, vil det i de fleste tilfeller dukke opp nye behov. Dette systemet kan også brukes i selve salgsdelen og integreres i CRM-systemet bedriften deres bruker. Dette er en effektiv og tidsbesparende måte å raskt oppfatte og imøtekomme kundenes behov. Dermed unngås også unødvendige misforståelser mellom selger og kunde. Disse kan skade salgsresultatene og er det noe kunder ikke liker, ja, så er det uklare svar og forsinkelser.

Bruk Lime sin sirkulære behovsanalyse og bygg opp en bedre kunderelasjon som igjen vil bidra til en økning i omsetningen for sykkelbutikken din. Fornøyde kunder kommer stort sett alltid tilbake og resten tar jungeltelegrafen seg av!

Sykling for alle

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *