Sykle til skolen

Mange barn bor såpass nært skolen at de fint kan sykle dit. Dette passer ikke for de aller minste, eller der det er trafikkfarlig vei, men har du sykkelstier på skoleveien, samt barn som liker å sykle, er det mange fordeler med å sykle til skolen. Barna får frisk luft og mosjon, og de kan sykle sammen med venner og søsken, og dermed være sosiale. Det kan også være morsomt å ha sykkelen på skolen for å bruke den i friminuttene.

Start med trafikkreglene tidlig

Trafikkreglene, samt trafikkforståelse, er noe du kan begynne å lære barna fra de er små. Du må selvsagt ikke slippe dem ut i trafikken før du forstår de viktigste reglene, og kan krysse veien på en trygg måte dersom de trenger det. Men noen foreldre er også litt overforsiktige, og lar ikke barna prøve å sykle, rett og slett fordi de er redd barna skal skade seg eller kanskje skitne til klærne på veien. Sjekker du ut https://kidsbrandstore.no/, finner du klær som tåler en støyt, og dersom det er vått eller sølete på veien, kan du også sende med barna ekstra klær i sekken, eller investere i overtrekksklær til skoleveien. Du finner alle typer skoleklær og treningsklær til barna på https://kidsbrandstore.no/, enten de trenger noen til skolen, til trening eller til fritiden.

Husk hjelm, lys og refleks

Hjelm er absolutt nødvendig for både små og store syklister. Den kan redde deg dersom uhellet er ute. Noen barn synes ikke hjelm er kult, men hvis du matcher hjelmen med stilige barneklær fra https://kidsbrandstore.no/ kan det hende barna plutselig føler seg tøffe når de sykler i vei. Husk også at det er viktig med lys og refleks selv om barna sykler på opplyst sykkelsti. Det kan være veldig vanskelig å se barn når de skal krysse veien, for det er ofte mørkt når barna er på vei til skolen. Barna kan aldri bruke for mye refleks, og refleks kan også redde liv dersom man ferdes langs veien. Heldigvis finnes det også refleksklær og skikkelig stilige refleksbrikker som gjør at barna synes det er gøy med refleks.

Sykling for alle

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *