Sykkel for et likestilt samfunn

Sykkelen er et rimelig transportmiddel, og selv om det selvfølgelig er stor forskjell på ulike sykkelpriser og sykkeltyper, er en sykkel et fremkomstmiddel «alle» har råd til. Sykling er selvfølgelig også mer effektivt enn gåing, spesielt dersom det er litt avstand til jobb, skole og butikk. En sykkel er altså et fremkomstmiddel som kan være allemannseie, og kan brukes av både unge og gamle, fattige og rike.

I de overbefolkede byene våre må vi begynne å tenke nytt, da spesielt på oss selv i samspill med naturen. Et tiltak her kan være sykkel, ettersom alle har råd til en og de ikke bråker eller forurenser. Dette kan være nødvendig for trygge oppvekstmiljø og levende bykjerner, hvor alle og enhver er inkludert. I tillegg er det med på å skape trygghet og frihet, samt at helsegevinsten selvfølgelig er stor dersom vi velger sykkel.

Sammen med alle positive fordelene til et likestilt samfunn, vil det også gjøre oss frigjort fra å måtte vente på forsinkede busser, trikker og t-baner, samt å stå i trafikkork på vei til jobb. Kanskje det da også vil gjøre oss litt lettere til sinns, og en smule vennlige, hvis vi kommer på jobb fulle av endorfiner i stedet for å surmule over sinken i bilen foran?

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *