Sykkelkultur i andre land

Selv om vi i dagens Norge er nærmere en god sykkelkultur enn vi tidligere har vært, så betyr ikke det at vi ligger i toppsjiktet på verdensbasis. Det finnes utallige land som er foran oss i utviklingen av sykkelvennlige bymiljø og tilrettelagte veier for syklister. Og ikke bare henger vi etter med de eksterne faktorene, men også mentaliteten rundt den daglige sykkelturen. Her er landene med best sykkelkultur:

  • Danmark

Med over 12 000 kilometer av sykkelruter over hele landet og flate veier, er dette sykkelmekka. I tillegg har det grønne systemet i København, hvor syklister har forkjørsrett i veikryss og grønne lys for å gjøre sykkelturen raskere, gjort det enklere å være syklist i storbyen.

  • Nederland

Nederland er synonymt med god sykkelkultur, og alle som tenker på Amsterdam ser nok for seg å sykle rundt i gatene der.

  • Frankrike

Hjemmet til Tour de France er selvfølgelig vert for et fantastisk sykkelparadis. Enten man vil bestige fjell eller komme seg enkelt rundt i store byer, er Frankrike et flott land å sykle i.

  • Sverige

«Söta bror» har grønne og innovative tanker når det kommer til sykling, og tilbyr utlån av sykler i alle store byer. Egne parkeringsplasser og sykkelgarasjer dukker også opp på landsbasis, noe som gjør det enkelt for alle å ha en sykkel.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *