Sykkeltur

Sykling er utvilsomt bra både for helsen og miljøet. Over hele verden har uttrykket «flyskam» dukket opp, og hva er vel da bedre enn å begi seg ut på en sykkelferie i stedet? Enten det er med familien eller alene, har sykkelferie stor gevinst for deg og verden.

Ikke minst får du oppleve verden på en helt ny måte: Du får ta inn alle sanseinntrykk langs veien, og du får også tid til å se steder du ellers ikke ville stoppet innom dersom du fløy forbi, eller for den saks skyld kjørt forbi med bil eller tog. Eksempler er de små landsbyene som ikke ofte møter turister, eller fossefall og vingårder som sjelden ser masseturisme. Bortgjemte perler er ypperlig å møte på mens du sykler!

I tillegg unngår du å bli en del av en større tyngende folkemengde ved å reise til de mest populære destinasjonene. Avisene har de siste årene gått ut og advart mot flere turistattraksjoner som er i ferd med å bli ødelagt på grunn av masseturisme. En sykkelferie er derfor gunstig for miljøet, i tillegg til at du får din helt egen, unike opplevelse.

EuroVelo

Nå er det også enklere enn noen gang før å begi seg ut på en sykkelferie. Et nettverk gjennom Europa, EuroVelo, består av 16 langdistanse sykkelruter gjennom kontinentet. Helt fra nordlige Norge til sydlige Spania, og helt fra vest i Irland til Moskva, Kiev og Svartehavet i øst, får du et bredt spekter av mulige sykkeldestinasjoner som er tilrettelagt for at du skal kunne sykle i trygge omgivelser.

Langs EuroVelo-rutene vil du finne overnattingssteder, spisesteder og attraksjoner som sørger for at ferien blir vidunderlig, og om du er ekstra vågal kan du også prøve seg på friluftscamping. Det finnes noe for enhver stil og smak av sykkelruter, og du kan velge både en kort strekning, eller en kombinasjon av flere ruter, da de har flere krysningspunkter langs veien.

Barnefamilier på sykkelferie

For mange barnefamilier blir et naturlig valg å først begi seg ut på en sykkelferie gjennom Norge, Sverige eller Danmark. Det er enkelt å ta med seg sykkelen, og dersom dere velger Danmark vil strekningene være flate og langstrakte. Perfekt for barn, og selvfølgelig kan barna spise så mange is de bare orker! Det er en fantastisk mulighet for å knytte familien tettere, i stedet for å hive seg på en tradisjonell all-inclusive-ferie til Syden. En vinn-vinn-opplevelse for alle!

Som forberedelse er det lurt å finne andre personer som kanskje har dedikert flere år til syklingen og har det som en del av livet sitt, eller tips og råd fra barnefamilier som har vært på lengre turer. Det viktigste er likevel å ha sykkelutstyret i orden – og selvfølgelig ikke pakke for mye. Husk at du tross alt skal ha det med deg på slep!

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *