Sykling fra barnestadiet

Helt fra barna lærer å gå, blir det nå mer og mer populært å introdusere dem for en sykkel så fort det lar seg gjøre. De siste årene har det blitt økt fokus på at barnets første sykkel skal være en såkalt balansesykkel eller løpesykkel. Dette er de tre største fordelene med balansesykler for barn, som kan brukes helt ned i 18 måneders-stadiet:

  • Kontroll av fart

Ettersom det er barnas egne bein som gir fart og brukes som bremser, har barnet bedre kontroll på farten. Det er sjelden de oppnår uønsket høy fart, slik som lett kan skje på en trehjulssykkel. Dette er med på å gi barnet en unik mestringsfølelse, hvor det får kontroll på egne handlinger og blir trygg på seg selv.

  • Balanse

I stedet for å gå fra å trø i sirkler med god støtte på begge sider, lærer barna seg riktig teknikk på sykkelen helt fra starten av. Barnas egne bein opererer som støttehjul på en balansesykkel, og de lærer fort at det ikke er lurt å lene seg for mye til en side. De vil forstå hvordan de skal sitte, og hvordan de opprettholder balanse uten å falle.

  • Overgang til trøsykkel

Når barnet mestrer en balansesykkel og er klar for trøsykkel, kan du droppe støttehjulene. Ved hjelp av balansesykkelen har barnet allerede innøvd god og riktig balanse, og har forstått hvordan riktig stilling på en sykkel er. Overgangen blir lett som en plett!

Gi barnet en god start på sykkellivet, som samsvarer med to ting barnet allerede kan: gå og løpe.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *