Ulike typer sykler

Dersom vi skal kategorisere sykler inn i ulike typer, lander vi som regel på fire ulike sorter. Disse sortene har utallige merker innenfor seg, men er et lurt sted å starte når du tenker på å skaffe deg en ny sykkel. Det viktigste er absolutt å først finne ut hvilket bruksområde som passer seg best, slik at du ikke punger ut mer enn du trenger. Selvfølgelig er det andre ting å tenke over også, men du må absolutt bestemme deg for hva du skal bruke sykkelen til først. Nedenfor er en liste med de fire vanligste sykkeltypene:

  • Terreng:

Terrengsykler brukes, som navnet tilsier, i terreng. Dette betyr at syklene er utstyrt med brede dekk og en kraftig ramme for å tåle ulike terreng. Hjulstørrelsen kommer i 26, 27,5 og 29 tommer.

  • Hybrid:

En lettvektig sykkel som befinner seg et sted mellom terreng og landeveissykkel. Med en solid ramme og smale dekk, er det en favoritt hos mange. Hjulstørrelse er 28 tommer.

  • Landevei:

For å komme opp i fart langs landeveier, er det lurt å ikke ha for mye luftmotstand. På grunn av dette er landeveissykler spinkle både i rammen og dekkene. Hjulstørrelse er 28 tommer.

  • Cyclocross:

For de mer avanserte syklistene. På mange måter er det en landeveissykkel som kommer med egenskapene til terrengsykler.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *