Verdens beste syklister

Selv om det er vanskelig å si hvem som er verdens beste syklist, finner det gode indikasjoner. Mange vil nok sverge på at Lance Armstrong er nummer 1, da alt han oppnådde i sin karrière var meget merkbart. I 1993 vant han sitt første verdensmesterskap, og karrièren så svært lysende ut. Dessverre møtte han på noe usett – kreft. Han er altså ikke bare verdenskjent for å være god på sykkel, han vant nemlig Tour de France i 1999 etter å ha ligget for døden med kreft. Hans historie har vært en inspirasjon for mange. Det er gitt ut seks filmer som har tatt for seg Lance Armstrong og hans sykkelkarrière, og disse er absolutte «must watch-filmer» for alle sykkelentusiaster.

En annen prestisjefull tidligere syklist er Eddy Merckx, en belgisk legende innenfor sykkelsporten. Gjennom sin karrière ble han ofte kalt «kannibalen», da han alltid gikk for seier, uansett hvor stort eller lite rittet var. Det førte til at han stakk av med hele 449 seire i ulike sykkelritt: hvorav fem av dem er i Tour de France, og tre av dem er verdensmesterskap. Et absolutt beist innenfor sykling, som allerede som 19 åring stakk av med seier i klassen for amatører under verdensmesterskapet.

I dag har både Lance Armstrong og Eddy Merckx lagt opp, og nye sykkelprofiler har kommet på banen. I 2019 var Peter Sagan den best betalte syklisten i verden, og hadde en årslønn på svimlende 60 millioner kroner. Peter Sagan kommer fra Slovakia, og har vært aktiv de siste ti årene. Selv om han fremdeles er relativt ung, har han forhåpentligvis en lang og god karrière foran seg også.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *