Sykling som sport

Helt siden Tour de France ble arrangert for første gang, har sykkelritt vært populært over hele verden. Den intense og spennende følelsen man får av å være tilskuer er nok til å få adrenalinet til å pumpe, og sykkelutøverne er topptrente idrettsutøvere med muskelstyrke de trener i årevis for å bygge opp. Tour de France gikk av staben første gang i 1903, men allerede i 1896 var sykling en gren i De olympiske leker. Kvinnene måtte på sin side vente med å få sin egen OL-gren helt til 1984. Både Tour de France og andre sykkelritt er vanligvis landeveissykling, men det er ikke kun landeveissykling som er assosiert med sportssykling.

Også her i Norge er det vanlig med ritt, og noen av de mest kjente er nok Birkebeinerrittet og Terrengsykkelrittet – hvorav sistnevnte er mye mer teknisk enn et landeveisritt. Det finnes nemlig grovere varianter av sykling, som BMX, utfor (downhill), frikjøring og dirt. Her handler det mer om teknikk enn utholdenhet, og man bruker ofte store objekter som trapper, hopp eller utfordrende terreng for å utøve syklingen.

Sykling som sport er populært over hele verden, og det er kanskje ikke rart at de beste sykkelutøverne sitter igjen med millioner når man forstår hvor topptrente de må være for å kunne yte slike intense konkurranser.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *