Norges flotteste sykkelturer

Sommerferien nærmer seg med stormskritt og mange planlegger å benytte disse ukene i Norges. Naturen i Norge er utrolig spektakulær, hvorfor ikke oppleve noe av det flotteste norsk natur har å by på fra sykkelsetet?

Her følger noen av de flotteste turene man kan sykle om man planlegger en kortreist ferie innenfor de norske grensene:

– Rallarvegen

Rallarvegen har i lang tid blitt sett som en av Norges vakreste sykkelturer. Turen går langs Bergensbanen og Flåmsbanen, og de fleste som sykler velger å ta fatt på det 82 km lange strekket fra Haugastøl til Flåm. Det fine med å sykle denne veien er at turen går mest i nedoverbakke, da man starter på Haugastøl omtrent 1000 moh og går i mål i Flåm som ligger 0 moh. Det er likevel en fysisk krevende tur på grunn av den lange lengden og det krevende underlaget. Starten går også for det meste i motbakke, da man skal ta seg opp forbi Fagernaut 1300 moh. Rallervegen sykles av omtrent 25.000 hvert år, så det er en gyllen mulighet til å få seg en sosial og fin treningsøkt

– Lofoten

Et yndet turistmål, men også en sykkelperle? Absolutt! Med sitt varierte landskap og fantastiske natur er Lofoten fantastisk også fra sykkelsetet. Et tips kan være å forsøke å unngå den aller mest folksomme høysesongen i juli for å også kunne nyte litt stillhet og alenetid. Et hett sykkeltips i Lofoten er å sykle til bunnen av steintrappen som går opp til Reinebringen og deretter gå opp til fots og nyte en av verdens vakreste utsikter. Trappen er i nyere tid blitt fikset på og veldig godt tilrettelagt, omtrent som et trappeteppe rent komfortmessig.

– Sørlandet

Norges «sykkelhovedstad», Grimstad, finner man langs sørlandskysten. Det er ikke uten grunn at to av Norges beste syklister gjennom tidene, Thor Hushovd og Dag-Otto Lauritzen, som har hatt stor suksess i Tour de France kommer herifra. Det er et fantastisk sted for sykling. En flott tur om man har muligheten er å sykle fra Arendal til Kristiansand langs sørlandskysten. På de rundt 8 milene sykler man langs flere idylliske kystbyer, blant annet nevnte Grimstad, Lillesand og Fevik. Stopp gjerne for en kaffe og litt påfyll langs en av de uttalige små kaféene langs veien.

– Atlanterhavsveien

Turen langs Atlanterhavsveien kan du starte i Kristiansund eller Molde, avhengig av hvor langt du vil sykle. Her er du i store deler omgitt av hav på alle kanter, og turen går over 8 bruer som som går over øyene som binder Averøy med fastlandet. En spektakulær tur, men vær forberedt på mye vær! Turen kan også legges innom Hustadvika som er et av Norges mest værutsatte områder.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *