Sykling en sosial sport

Er man i tvil om hva man skal begynne med for å komme i bedre form, så er vi tidlig ute å anbefaler sykling. Du kan kanskje ikke se for deg selv i lycra klær i tett trafikk farer forbi i hele 25 km/t. Har du noen gang tenkt på at gjennomsnittsfarten til en bil ligger på bare snaue 40 km/t! Sykling har så mange gode fordeler at vi aldri kan få sagt det nok.

Men sykling er også en veldig sosial sport. Og det er når man sykler i gruppe at man virkelig finner ut hva denne idretten kan utgjøre. Her vil man få venner som backer deg opp uansett hvor bratt bakkene er og som du kan ha som venner også utenom sykling. Når man er kommet skikkelig inn i sporten vil man garantert ha mye å snakke om også, med sykling nær knyttet til alt man snakker om.

Sykle i gruppe

Når man tenker på at luftmotstanden øker eksponentielt med farten, så skjønner man fort at det lønner seg å fordele energitapet på flere. En gruppe på 10-20 personer kan holde en gjennomsnittsfart på over 30 km/t lett. Har du forsøkt å sykle over 30 km/t alene på en distanse over 10 km?

Det handler om aerodynamikk og finne en smidig form. Med Motiva kan og kvinner føle seg vel og få selvtilliten til å bli med i en sykkelgruppe!

Når man rullerer i gruppa, kan man se for seg sykkelkjedet. Den høyre rekken siger forsiktig framover, mens den venstre rekken holder litt lavere fart. Dermed vil gruppen alltid holde en fart som er høyere enn hva en person ville klare. Selv om fokuset er fullstendig låst i sikkerheten til hele gruppa, så er denne dynamiske prosessen svært givende.

Møter så mange positive folk

Syklister er en spesiell rase. De er alltid positive, og spretter opp tidlig på morgnene for å sykle sammen i gruppe. På møteplassen får man slått av en prat og kanskje stifte nye bekjentskaper. En sykkelklubb er mekka for dem som vil sykle sammen i gruppe, da de som regel har grupper for ulike nivå. De sykler ofte mot felles mål, slik som klubbmesterskap eller store ritt landet rundt.

Og føler man at man kommer inn i en gruppe med eksperter og treningsjunkier, så kan man bare benytte seg av kunnskapen deres. De er mer enn gjerne villig til å hjelpe deg, enten det er med utstyr, innstillinger på sykkelen også videre.

Opplev steder du aldri ville ha sett

Når man sykler i gruppe så kommer man seg vanligvis langt hjemmefra. Kanskje sykler gruppa hver helg en lengre tur på 100-200 kilometer, på veier man aldri før visste eksisterte. Man ser vakker natur på veier nesten uten trafikk. Man tar en fortjent pause på halvveien, hvor man faktisk kan nyte en solskinnsbolle eller to uten dårlig samvittighet.

Når praten går vet man at man har funnet sine beste treningskamerater. Disse vil alltid motivere deg, støtte deg og hjelpe deg når ting begynner å bli tungt. Kanskje har en venn et tips til en sittestilling som gjør at du kommer fortere opp bakkene, eller hvordan du kan stille inn sykkelen slik at du minimerer slitasje og smerte. En sykkelgruppe passer for deg som vil være sosial i en positiv gjeng.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *